Πως εντοπίζετε η υγρασία με τη χρήση θερμικής κάμερας

pos-entopizete-ygrasia-me-chrisi-thermikis-kameras

Πως εντοπίζετε η υγρασία με τη χρήση θερμικής κάμερας

Η χρήση της θερμικής κάμερας χρησιμοποιείται πλέον για έλεγχο των θερμικών απωλειών στα κτίρια, για εντοπισμό υγρασίας και άλλων υδραυλικών προβλημάτων.

Η θερμική κάμερα είναι σαν ένα μηχάνημα ακτινογραφίας που απεικονίζει με χρώματα τη θερμοκρασία των αντικειμένων. Τα αντικείμενα δεν δείχνουν τα φυσικά τους χρώματα, αλλά βάση της θερμοκρασίας τους. Ένα κρύο αντικείμενο απεικονίζεται με μπλε χρώμα, ενώ όσο αυξάνει η θερμοκρασία των αντικειμένων τα χρώματα γίνονται πιο κόκκινα, κίτρινα, έως το άσπρο που δείχνει το πιο θερμό αντικείμενο.

Επιτυχία εντοπισμού υγρασίας

Εφόσον η κάμερα δείχνει με χρώματα τα αντικείμενα που βλέπει, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει να κάνει με την υγρασία των αντικειμένων, αλλά με τη θερμοκρασία τους!

Αναρωτιέστε πως εντοπίζει την υγρασία;

Την υγρασία την εντοπίζει ο υδραυλικός (Υδραυλικοί Αθήνα) που χειρίζεται την κάμερα. Ο χειριστής βλέπει μπλε χρώμα, άρα κρύα περιοχή και αντιλαμβάνεται ότι είναι από την συγκέντρωση υγρασίας. Αν αυτό που βλέπει με τη θερμική κάμερα είναι κόκκινο, τότε προέρχεται από το κύκλωμα ζεστού νερού.

Το μηχάνημα (θερμική κάμερα) χρωματίζει μια εικόνα που δεν θα βλέπαμε. Λογικό είναι ότι δεν κάνει διάγνωση από μόνο του, όπως και ένα ακτινολογικό μηχάνημα δεν μας λέει τις ασθένειες που δείχνει στην ακτινογραφία! Τη διάγνωση την κάνουν οι υδραυλικοί, με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Η τεχνολογία των ακτίνων Χ, δεν θα ήταν αποτελεσματική από μόνη της. Όσο πιο έμπειρος είναι ο κάθε υδραυλικός, τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η διάγνωσή του. Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς!

Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τη θερμική κάμερα, η οποία παράγει μια θερμική ακτινογραφία. Ο υδραυλικός πρέπει να ερμηνεύσει σωστά την εικόνα που βλέπει, έτσι ώστε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Οπότε θα πρέπει να κατέχει τις κατάλληλες γνώσεις μετάδοσης της θερμότητας, αλλά και εμπειρία στο θέμα της υγρασίας και της χρήσης της κάμερας.

Πόσο βαθειά μπορεί να δει η κάμερα;

Η κάμερα δεν μπορεί να δει πίσω από κάποιο υλικό. Εντοπίζει, όμως, με πολύ μεγάλη ακρίβεια τη θερμοκρασία της επιφάνειας, η οποία μας αποκαλύπτει τι κρύβεται στο βάθος, διότι η υγρασία έχει μια θερμοκρασία που επηρεάζει την επιφάνεια.

Για παράδειγμα ένας σωλήνας με νερό έχει διαφορετική θερμοκρασία από το πάτωμα. Η θερμοκρασία του αυτή θερμαίνει ή ψυχραίνει τη θερμοκρασία του πατώματος και την αλλάζει σε διάφορα σημεία. Η κάμερα έχει μεγάλη ευαισθησία, μπορεί και εντοπίζει αυτές τις μικρές διαφορές θερμοκρασίας, τις οποίες και απεικονίζει με διαφορετικά χρώματα. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουν οι υδραυλικοί τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια.

Υδραυλικοί Αθήνα Υδραυλικός

Εφαρμογές

Η θερμική κάμερα εντοπίζει προβλήματα χωρίς να προκαλεί ζημιά. Εντοπίζει διαρροές, υγρασίες που ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί, αλλά και πηγές των ήδη εμφανών υγρασιών. Έτσι γλιτώνουμε χρόνο και κόστος σπάζοντας και ψάχνοντας για την πηγή του προβλήματος.

Η θερμική κάμερα είναι η οικονομικότερη λύση και ο καλύτερος τρόπος γρηγορότερης αποκατάστασης, με την όσο το δυνατόν λιγότερη αναστάτωση και με τα λιγότερα έξοδα!

Επίσης, η θερμική κάμερα χρησιμοποιείται στον έλεγχο της στεγανότητας των ταρατσών. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται εάν υπάρχει εισροή νερού, αλλά και πού ακριβώς είναι. Ακόμα και σε μια καινούρια στεγανοποίηση γίνεται έλεγχος και έτσι να προλαμβάνεται μια χειρότερη κατάσταση που θα δημιουργούσε προβλήματα αργότερα.

Η θερμική κάμερα εντοπίζει και τα σημεία φραγής των σωλήνων. Μέχρι το σημείο φραγής υπάρχει νερό, ενώ μετά από αυτό υπάρχει αέρας, που διαφέρει σε θερμοκρασία από το νερό. Χρησιμοποιείται ευρέως στους σωλήνες αποχέτευσης.

Η χρήση της θερμικής κάμερας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον υδραυλικό για πιο ποιοτική και αποτελεσματική εργασία, καθώς δίνει σωστότερες λύσεις και προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις.

Όποια απόφαση και να πάρετε, σε όποια συμπεράσματα και αν καταλήξετε, οι Υδραυλικοί 24 ώρες Αθήνα μπορούν να σας ενημερώσουν για όποια απορία σας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους ή τηλεφωνικά, καλώντας στο 2130905810.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικές εργασίες στην Αθήνα:

 

 

Μενού
Call Now Button